21 | 02 | 2017
Glavni izbornik

U cilju promocije natjecanja IARU HF CHAMPIONSHIP, poticanja sudjelovanja što većeg broja postaja iz 9A u ovome natjecanju, kao i u cilju promocije nacionalne ekipe 9A0HQ, Hrvatski radioamaterski Savez odlučio je od ove godine dodijeliti diplome i posebne nagrade postajama iz 9A koje ostvare određeni broj veza s posadama koje će raditi pod 9A0HQ.

 

Natjecanje IARU HF C se ove godine održava 12./13. srpnja. U skladu s pravilima ovog natjecanja posade u sastavu 9A0HQ ekipe bit će raspoređeni na području cijele Hrvatske.

 

Na svakom opsegu čut će po dva 9A0HQ signala, jedan telegrafijom, a drugi SSB, ukupno njih dvanest! Tijekom natjecanja s istom postajom (pa tako i s 9A0HQ) dozvoljeno je raditi na svakom opsegu najviše dvije veze, jedna CW, druga SSB vrstom rada.

 

"Diploma 9A0HQ" se izdaje u četiri kategorije:

 

  • BRONČANA (osnovna, basic) - za najmanje 2 veze s 9A0HQ postajama
  • SREBRNA  - za najmanje  4 veza s 9A0HQ postajama
  • ZLATNA - za najmanje 6 veza s 9A0HQ postajama
  • DIJAMANTNA - za 8 i više veza s 9A0HQ postajama

 

Nije potrebno slati zahtjev za diplomu. Popis svih postaja koje su ispunile uvjet za jednu od diploma biti će objavljen na web stranici www.cro-cc.net, a s iste stranice moći će se i "skinuti" diploma u pdf formatu koju će se, po želji, moći isprintati.

 

Za 9A postaje predviđene su i slijedeće posebne nagrade:

 

  • Svaka 9A postaja koja ostvari uvjete za "zlatnu“ diplomu dobit će kao bonus majicu s logom 9A0HQ.
  • Svaka 9A postaja koja ostvari uvjete za "dijamantnu“ diplomu dobit će kao bonus majicu i kapu s logom 9A0HQ.
  • Tri osobne postaje iz 9A s najvećim brojem veza s 9A0HQposadama (a to je najviše 12) bit će nagrađeni plaćenom godišnjom članarina za 2009. godinu (tarifa s časopisom).
  • Tri klupske postaje iz 9A s najvećim brojem veza s 9A0HQ timovima biti će nagrađene oslobađanjem od plaćanja godišnje članarine (iznos od 500kn).

 

U slučaju da dvije ili više, klupskih ili osobnih, 9A postaja imaju jednak broj veza s 9A0HQ timovima bolje će biti plasirana postaja koja je taj rezultat ostvarila u kraćem vremenu.

 

Iako se za diplomu i posebne nagrade računaju samo veze s 9A0HQ postajama to NIKAKO (sic!) ne znači da u natjecanju treba održati veze samo s 9A0HQ. Ako održite vezu samo s 9A0HQ, to će natjecateljska komisija tretirati kao favoriziranje te će 9A0HQ ekipi oduzeti bodove za tu vezu kao za "unique QSO".  Zato, ako je moguće, održite barem još nekoliko veza s drugim postajama. Kao i u svim natjecanjima, najbolje bi bilo svoj natjecateljski dnevnik, bez obzira na mali broj veza, poslati organizatoru natjecanja.

 

Ukoliko imate problema s prepisivanjem loga, stvaranjem Cabrillio formata, ili trebate bilo kakav drugi savjet glede ovoga, ali i ostalih natjecanja možete se obratiti voditelju Croatian Contest Cluba na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (9A1AA)