21 | 02 | 2017
Glavni izbornik

ARG novosti

Hrvatski radioamaterski savez i Radioklub "Talan CO“ organizatori su ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji na 3,5 i 144 MHz. Prvenstvo će se održati 18. i 19. lipnja na Kalniku. Sve detalje oko održavanja natjecanja pronaći ćete u Pozivnici, a ukoliko se namjeravate natjecati svoju Prijavu morate poslati najkasnije do 20 sati, 14. lipnja 2016. godine, na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Otvoreno prvenstvo Radiokluba Ludbreg u amaterskoj radiogoniometriji održava se od 1974. godine. Dakle 43. godine. Do početka osamdesetih godina, Radioklub Ludbreg jedan je od malobrojnih u Hrvatskoj koji su njegovali ovu radioamatersku disciplinu. Po postignutim rezultatima i broju organiziranih natjecanja u posljednjih tridesetak godina, Radioklub Ludbreg u samom je vrhu amaterske radiogoniometrije u Hrvatskoj. To potvrđuje i činjenica da je 1999. godine bio organizator 12. prvenstva I. regiona IARU u amaterskoj radiogoniometriji.
Svim sudionicima prvenstva Radiokluba Ludbreg u ARG, želimo ugodan boravak u našem gradu - CENTRU SVIJETA i puno uspjeha na natjecanju. (Ivan Marcijan, 9A2AY)

Pozivnicu za ARG Otvoreno prvenstvo Radiokluba Ludbreg možete pronaći ovdje. Prijavu sa sudjelovanje u natjecanju možete skinuti ovdje.

Otvoreno prvenstvo Zagreba u radioamaterskoj goniometriji će se održati u subotu 07. svibnja 2016. Prijave za natjecanje se očekuju putem E-maila, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 04. svibnja 2016. Pozivnicu za ovo ARG natjecanj ekoje će se održati na 144 MHz možete pronaći ovdje. 

Na prijedlog radne grupe za ARG pri HRS-u, Izvršni odbor HRS-a je donio odluku o raspisivanju Natječaja za organizatora Otvorenog prvenstva Hrvatske u ARG-u za videće i slijepe 2016. godine. Rok za prijavu na natječaj je 20 dana od dana objave natječaja na web stranicama HRS-a (vrijedi žig pošte ili datum na faxu). Datum održavanja prvenstva je 18. i 19. lipanj 2016. godine. Prijava se podnosi na zato propisanom obrascu. Natjecanja će se odvijati prema Pravilima natjecanja u ARG-u, odnosno, prema Pravilima natjecanja u ARG-u za slijepe.

Već treću godinu za redom Hrvatski radioamaterski savez, u suradnji sa izvršnim organizatorom RK Nikola Tesla iz Bjelovara, organizira ARG kamp za djecu i mlade Bjelovar u PD Kamenitovac. Prvi ARG kamp 2017 za djecu i mlade održati će se od 24. ožujka do 26. ožujka 2017. godine. Kamp je namijenjen mladima do 18 godina, koji se žele upoznati s amaterskom radiogoniometrijom, te onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja.
Program rada kampa možete pogledati ovdje. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijavnice koju treba dostaviti u ured HRS-a, običnom ili elektroničkom poštom, do 17.03.2017. godine. Maksimalan broj sudionika je 15 osoba, tako da prednost sudjelovanja na kampu imaju osobe koje se prve prijave za kamp.

Od 17. do 23. kolovoza u mjestu Mariánské Lázně (R.Češka) održava se 20. IARU Region 1 ARDF Championship na kojem R.Hrvatska ima dva natjecatelja. Lijepu našu predstavljaju Stipe Predanić i Tihomir Despetović koji su samostalno osigurali financijska sredstva potrebna za odlazak na ovo prestižno natjecanje.
U Foxoring trci, koja je održana u jutarnjim satima 18. kolovoza, Tihomir je zauzeo 15. mjesto dok je Stipe bio 20. u kategoriji M21. U Sprint-u je Stipe osvojio 17. mjesto dok je Tihomir ostvario 19. vrijeme. . 

U nedjelju 31.svibnja 2015. će se u Bukovcu kraj Murskog Središća održati 24. otvoreno prvenstvo Međimurja u amaterskoj radiogoniometriji na 144 MHz. Pozivnicu i prijavnicu za ovu trku kao i sve postale potrebite informacije možete pronaći ovdje.

U nedjelju, 10. svibnja, održano je Otvoreno prvenstvo zagreba u amaterskoj radiogoniometriji. Najuspješniji su bili natjecatelji radiokluba "Ludbreg". Drugo mjesto osvojili su natjecatelji iz radiokluba "Kaštilac" dok su treći bili natjecatelji iz radiokluba "Nikola Tesla" Bjelovar. Cjelovite rezultate ovoga ARG natjecanja možete pogledati ovdje.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji će se održati u 23. i 24. svibnja 2015 u Ludbregu, u organizaciji radiokluba Ludbreg.Natjecanja na 144MHz održat će se u subotu 23.svibnja, a natjecanja za slijepe radioamatere te klasično natjecanje na 3.5MHz održat će se u nedjelju 24. svibnja.  Više informacija, pozivnicu i prijavnicu možete pronaći ovdje. 

Radioklub "Nikola Tesla" Bjelovar, 11. i 12. travnja 2015. godine, organizira BILOGORSKI ARG FESTIVAL 2015, na prostorima Planinarskog doma, Kamenitovac, nadomak Bjelovara. U sklopu Festivala održati će se natjecanje u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz, te Sprint ARG natjecanje na 3,5 MHz. Pozivnicu za ovaj skup i više informacija o ovome skupu i prijavnicu potražite na web stranicama kluba.